Eieren gevuld met avocadomousse (of wasabihummus) met zalm- (of forel-)kaviaar

Attilus recept

INGREDIËNTEN

voor 4 porties

Belangrijkste ingrediënten

Eieren (hardgekookt) 6
Rijpe avocado 1
Citroensap 1 tl
Zout en peper naar smaak
Zalm- of forelkaviaar 50 g
Verse kruiden (dille, peterselie) voor garnering

 

Voor wasabihummus (alternatief)

Kikkererwten (gekookt of uit blik) 100 g
Wasabi (naar smaak) 1 tl
Olijfolie 1 el
Citroensap 1 tl
Zout en peper naar smaak

 

METHODE

1. Bereid de eieren voor:
- Kook de eieren hard (8-10 minuten na het koken). Koel ze af in koud water en pel ze.
- Halveer de eieren voorzichtig in de lengte. Verwijder de dooiers en doe ze in een aparte kom. Zet de eiwitten apart.

2. Bereid de avocadomousse:
- Schil de avocado, verwijder de pit en doe het vruchtvlees in een blender of kom.
- Voeg de eidooiers, citroensap, zout en peper toe. Mix tot een glad en romig geheel. Voeg indien nodig een beetje water of room toe voor een zachtere consistentie.

3. Alternatief: wasabihummus:
- Als je hummus gebruikt, mix dan de kikkererwten in een blender tot een glad geheel.
- Voeg wasabi, olijfolie, citroensap, zout en peper toe. Meng grondig.

4. Vul de eiwitten:
- Vul de eiwithelften voorzichtig met avocadomousse of wasabihummus met een theelepel of spuitzak.

5. Garneer het gerecht:
- Leg een kleine hoeveelheid zalm- of forelkaviaar op elke gevulde eihelft.
- Bestrooi met verse kruiden (dille, peterselie).

6. Serveren:
- Schik de gevulde eieren op een serveerschaal versierd met slablaadjes of kruiden. Serveer gekoeld.

Opmerkingen:
- Avocado is rijk aan gezonde enkelvoudig onverzadigde vetten, die de gezondheid van hart en bloedvaten bevorderen.
- Zalmkaviaar bevat omega-3-vetzuren, vitamine D en B12, waardoor het gerecht bijzonder voedzaam is.
- Wasabihummus voegt een pittige smaak toe en is een uitstekende bron van plantaardige eiwitten en vezels.

Eet smakelijk!