Zalmkaviaar op pannenkoeken met zure room

Attilus recept

INGREDIËNTEN

voor 4 porties

Voor de pannenkoeken

Bloem 100 g
Eieren 2
Melk 250 ml
Zout 1 snufje
Suiker 1 tl
Plantaardige olie (voor het beslag) 1 el
Plantaardige olie (om te frituren)

 

Voor de vulling en het serveren

Zalmkaviaar 100 g
Zure room 150 g
Verse kruiden (dille, peterselie of groene uien) voor garnering

 

METHODE

1. Bereid de pannenkoeken:
- Meng de eieren, het zout en de suiker in een kom. Klop tot een glad mengsel.
- Voeg geleidelijk de bloem toe en roer om klontjes te voorkomen.
- Giet de melk en plantaardige olie erbij. Meng grondig tot je een glad beslag krijgt.
- Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en vet deze licht in met plantaardige olie.
- Bak de pannenkoeken aan beide kanten tot ze goudbruin zijn. Stapel de afgewerkte pannenkoeken op elkaar en dek ze af met een handdoek om ze zacht te houden.

2. Bereid de vulling:
- Klop de zure room lichtjes op met een vork om het luchtiger te maken.
- Scheid de zalmkaviaar voorzichtig van eventuele vloeistof, indien nodig.

3. Stel het gerecht samen:
- Smeer een dun laagje zure room op elke pannenkoek.
- Bedek met zalmkaviaar.
- Bestrooi met verse kruiden (dille, peterselie of groene uien).

4. Serveren:
- Serveer de pannenkoeken opgerold of in vieren gevouwen. Garneer het gerecht met extra kruiden en zalmkaviaar.

Opmerkingen:
- Voor een verfijndere smaak kun je een beetje citroensap of -schil toevoegen aan de zure room.
- Als je het gerecht steviger wilt maken, voeg dan een dun laagje licht gezouten zalm toe onder de kaviaar.

Eet smakelijk!